torsdag, september 10, 2009

Leif Mannerströms meny på Birka Paradise


31 augusti - 1 november 2009

Förrätt
Sjömagasinets delikatesstallrik (G, L):
Räk- och krabbsallad
Confitbakad torskloin med persiljesky och löjrom (odlad torsk)
Lättgravad lax med ingefärsdressing smaksatt med soja

Varmrätt
Kalvinnerfilé med hummerbearnaise, serverad med färsk hummer, sparris och svamp samt pommes Anna (G)

eller

Parmesanbakad hälleflundra med vermouthsås, kantareller, friterad tryffel och potatiskrokett

Dessert
Mocca-crème brulée med karamellskum (G)

Pris 370:-
Clubpris 335:-


REKOMMENDERADE VINER:

Vitt
Mersault 2003, Bouchard Pere & Fils, A.C. Mersault, Bourgogne (Frankrike) 1/1 410:-

Rött
Plaisir de Merle, Cabernet Sauvignon 2006, Paarl (Sydafrika)
1/1 280:-

Dessertvin
Moscatel Oro, Torres (Spanien) 8 cl 40:-

L = laktosfri G = glutenfri V = vegetarisk


Och den va väl rakt igenom ganska välkomponerad och god. Förrätten som va 3delad smakade riktigt bra,räk-krabbsalladen helt traditionell och välsmakande.Torskloinen va väl kanske lite tam i smaken,men det va kanske meningen för att lyfta fram den rena smaken på torsken.Laxen va riktigt god med en touch av sushismak.

Kalven va väl ingen större överraskning precis,jag menar en kalv oscar är en kalv Oscar. Men allt väldigt frächt och vällagat.

Desserten va pricken över i,perfekt!!

Det röda vinet som rekomenderades va riktigt bra,så bra att det inhandlades ett gäng hem till vinhyllan:-).



Inga kommentarer: